Praznicul Inaltarii Domnului

Praznicul Inaltarii Domnului

La invitatia PC Parinte Stefan Ababei, Consilier Patriarhal, Corul EVLOGHIA condus de dirijor Diacon Marius Militaru a dat raspunsurile la strana in cadrul slujbei Vecerniei unita cu cea a Litiei, savarsita cu prilejul hramului “Inaltarea Domnului” bisericii Domnita Balasa, Paraclis Patriarhal, din Capitala.

De asemeni, o parte a Corului EVLOGHIA a luat parte astazi, in urma invitatiei PC Parinte Damian, la slujba Sfintei Liturghii savarsita la Manastirea Zamfira din Arhiepiscopia Bucurestilor care si-a sarbatorit hramul.

Manastirea Zamfira este situata in lunca din stanga raului Teleajan, la aproximativ 15km de Ploiesti, in imediata apropiere a satului Zamfira.

Complexul monahal Zamfira cuprinde doua biserici: biserica veche (numita si biserica mica) situata in cimitir si biserica mare, situata chiar in incinta.
Dupa cum reiese din pisania vechii biserici, ea a fost construita in timpul domnitorului Nicolae Mavrocordat intre anii 1721-1743 la initiativa Zamfirei Apostoli, vaduva bogatului comerciant Manoil (Mano) Apostoli. Biserica acestei manastiri a fost pictata in intregime de Nicolae Grigorescu, inclusiv catapeteasma.

Dupa moartea Zamfirei sarcina terminarii lucrarilor ii revine norei acesteia Smaranda, fiica lui Ion Balaceanu si nepoata voievodului Serban Cantacuzino, vaduva si ea la acea data. Nu se cunoaste inca numele niciunuia dintre mesterii care au lucrat aceasta ctitorie a Zamfirei si a Smarandei.

 

Worthwhile to magnificent post to watch page through several pages of results.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader