Sarbatoarea Sfintilor Ioachim si Ana

Sarbatoarea Sfintilor Ioachim si Ana

Pe data 9 Septembrie, Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii si Dreptii Parinti ai Maicii Domnului – Ioachim si Ana. Cu acest prilej, Corul Evloghitos condus de Diac. Marius Militaru a participat la slujba hramului parohiei Dambu Morii din judetul Brasov. La invitatia PC Parinte Paroh Constantin Neagovici am dat raspunsurile la strana in cadrul Slujbei de Priveghere si a Slujbei Sfintei Liturghii care a fost oficiata de catre Sobor de preoti, condus de protopopul de Brasov, PC Parinte Gheorghe Benga.

De asemeni, Corul Evloghia a fost invitat de catre PC Parinte Prof. Dr. Emilian Cornitescu, sa ia parte la slujba hramului bisericii “Oborul Vechi”, savarsita in cinstea Sfintilor Parinti Ioachim si Ana.

Pomenirea dreptilor Tai, Doamne, praznuind, pentru dansii, rugamu-ne Tie, mantuieste sufletele noastre.

Sfintii Ioachim si Ana au fost casatoriti timp de cincizeci de ani fara sa aiba copii. Pe cand erau deja batrani si erau in Ierusalim sa jertfeasca Domnului, Marele Preot Isahar l-a mustrat pe Ioachim, „Tu nu esti vrednic sa aduci jertfa cu aceste maini sterpe”. Cei care aveau copii l-au dat la o parte pe Ioachim, ca pe unul nedemn de a jertfi Domnului, caci a nu avea copii era privit atunci ca o pedeapsă divinăa. Acest lucru a adus multa amaraciune in sufletele celor doi soti, care ajunsesert deja la o varsta inaintata, iar ei au plecat acasa cu inima indurerata. Atunci, cei doi au inceput sa se roage Domnului sa faca cu ei minunea pe care El a făcut-o cu Avraam si cu Sara si să le dea un prunc care sa aduca bucurie batranetii lor.

Domnul le-a trimis ingerul Sau, care le-a dat vestea buna ca vor avea „o fiica mult binecuvantata, prin care toate neamurile pamantului se vor binecuvanta si prin care va veni mantuirea lumii”. Ana a ramas in curand insarcinata, iar peste noua luni a nascut-o pe Sfanta Fecioara Maria. Zamislirea Maicii Domnului este prăznuita de Biserica in 9 decembrie, iar Nasterea Maicii Domnului este sarbatorita pe 8 septembrie.

 

Aktivitten ihres http://cellspyapps.org/ arbeitskraft whrend unternehmen zeit und mit den ressourcen des unternehmens sollte nicht als selbstverstndlich angesehen werden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader