Liturghie arhiereasca la parohia Dambu Morii

Liturghie arhiereasca la parohia Dambu Morii

In Duminica a XXVI a dupa Rusalii, de Inaintepraznuirea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, Corul EVLOGHIA a raspuns invitatiei PC Parinte Paroh Constantin Neagovici de a participa la Slujba Sfintei Liturghii savarsite in parohia Dambu Morii din judetul Brasov.

Comunitatea de credincioşi din Dâmbu Morii, judeţul Braşov, l-a întâmpinat ieri, 20 noiembrie, pe Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, care a venit la biserica din parohie pentru a oficia Sfânta Liturghie. Biserica din Dâmbu Morii aparţine de Parohia Timiş, Protopopiatul Săcele, şi se află în construcţie.

Situată în apropiere de Braşov, pe drumul spre staţiunea Predeal, micuţa comunitate de la Dâmbu Morii a fost în sărbătoare în Duminica a XXVI-a după Rusalii. Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în capela amenajată în demisolul Bisericii “Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Spaţiul liturgic s-a dovedit a fi insuficient pentru mulţimea de credincioşi din toate comunităţile Parohiei Timiş, însă credincioşii din Dâmbu Morii îşi mărturisesc speranţa ca în curând lăcaşul de cult să poată oferi spaţiul necesar slujbelor religioase. Biserica închinată părinţilor Fecioarei Maria a fost începută în 2007, iar acum se lucrează la acoperiş, urmând ca în viitorul apropiat să se pornească lucrările de tencuire şi amenajare interioară.

La eveniment, din soborul preoţilor slujitori au făcut parte protopopul de Braşov, părintele Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul de Săcele, părintele Sorin Şerban, fostul paroh de la Timiş, părintele Laurenţiu Milotoiu, sub păstorirea căruia s-au început lucrările de zidire la toate cele trei biserici din Parohia Timiş, precum şi alţi slujitori ai sfintelor altare din împrejurimi.

ziarullumina.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader