Patriarhul Romaniei si Corul EVLOGHIA la Bruxelles

Patriarhul Romaniei si Corul EVLOGHIA la Bruxelles

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, s-a aflat, zilele acestea, la Bruxelles, binecuvântand sediul Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Vizita Preafericirii Sale în Capitala Belgiei a fost prilejuită de întâlnirea anuală, la sediul Comisiei Europene, cu lideri religioşi din Uniunea Europeană, precum şi cu înalţi funcţionari europeni.

pf bruxel

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat, miercuri seară, pe Aeroportul Naţional Bruxelles, de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, alături de care s-au aflat dl. Mihnea Moţoc, Ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană și Pr. lect. dr. Sorin Şelaru, consilier patriarhal – directorul Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene.

bruxelles 2012 565

bruxelles 2012 495

bruxelles 2012 536bruxelles 2012 037

De asemeni, Corul Evloghia al Sfintei Patriarhii Romane a fost invitat sa participe la un moment cu totul deosebit pentru comunitatea romaneasca din Bruxelles. In urma invitatiei PC Pr. Paroh Patriciu Vlaicu, cativa membri ai corului nostru condus de Dirijorul Arhid. Marius Militaru, au avut ocazia de a se afla printre credinciosii romani din diaspora, bucurandu-i mai intai prin raspunsurile la strana cu ocazia praznicului Sf. Nicolae – hramul bisericii, si mai apoi prin sustinerea unor concerte de colinde si a unor cantece patriotice traditionale. Primul dintre ele a fost in localitatea Turnhout, in data de 6 Decembrie dupa Slujba Vecerniei, la care au luat parte numerosi romani.

bruxelles 2012 063

bruxelles 2012 555

bruxelles 2012 558

bruxelles 2012 040

Duminica dimineata Corul Evloghitos a participat la Sfanta Liturghie oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale in biserica “Sf. Nicolae” din Bruxelles, acolo unde seara a fost culminata de sustinerea unui amplu concert de colinde in prezenta unor oficialitati precum Ambasadorul Romaniei in Belgia si doi ierarhi din Grecia.

bruxelles 2012 164

bruxelles 2012 144

Newsgroup or emailing list http://homeworkhelper.net forum is called a flame war!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader