CORUL EVLOGHIA – Sfânta Liturghie în strana bisericii Sfântul Vasile Cel Mare – Reșița

CORUL EVLOGHIA – Sfânta Liturghie în strana bisericii Sfântul Vasile Cel Mare – Reșița

Astăzi, 30 aprilie 2017, în Duminica a III -a după Sfintele Paști, Corul EVLOGHIA, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie în strana Bisericii cu hramul Sfântul Vasile cel Mare și Sfinții Martiri Brâncoveni din parohia Reșița Moroasa – Luncă. Parohia a fost înființată în anul 2002, avându-l ca preot paroh pe Părintele Daniel Țăpârdea. În data de 4 martie 2008, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a binecuvântat punerea pietrei de temelie a actualului lăcaș de cult, lucrările efective începând în anul 2009. Din anul 2012 parohia a primit și un al doilea slujitor în persoana părintelui lector univ. dr. Nichifor Tănase.

Cel care a făcut demersurile ca biserica să fie ridicată este fostul protopop al Reşiţei, Vasile Petrica, în urma dorinţei exprimate de credincioşi de a avea un lăcaş de cult în zonă: „Am considerat că numeroșii credincioși care nu au avut niciun lăcaș de cult ortodox între cartierul Govândari și zona Nera, merită să beneficieze de un loc dedicat rugăciunii și slujbelor care să-i apropie pe enoriași de cuvântul divin“, ne-a mărturisit preotul dr. Vasile Petrica.

Cu acest prilej a fost adusă la Biserica „Sf. Vasile cel Mare” o copie pictată a icoanei făcătoare de minuni, cunoscută sub numele de „UMILENIE”. ”Icoana „Umilenie” are puterea de a schimba soarta oricărui om care cu credinţă şi nădejde se va ruga în faţa ei, având puterea de a tămădui boli precum diabetul, cancerul, și leucemia, afecţiuni care depăşesc posibilităţile de remediu ale medicinii de astăzi. Totodată, efectele miraculoase ale icoanei făcătoare de minuni s-au văzut şi în cazul persoanelor care nu îşi mai găseau rudele dispărute, sau în cel al femeilor care nu puteau face copii”, a precizat preotul Nichifor Tănase.

La sfârșitul slujbei Corul EVLOGHIA a participat și la slujba de încreștinare a unui copil al cărui naș a fost pr. Nichifor Gheorghe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader