CORUL EVLOGHIA – Liturghie arhierească la biserica din Clejani

CORUL EVLOGHIA – Liturghie arhierească la biserica din Clejani

Astăzi, 7 mai 2017, în Duminica a IV – a după Sfintele Paști, Corul EVLOGHIA, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie în strana Bisericii din satul Clejani. Biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost contruită în anul 1834, fiind ctitoria lui Mișa Anastasievici mare patriot și filantrop.

Slujba a fost săvârșită de Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și de diaconi. 

În cadrul cuvântului de învăţătură, Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică, spunând despre aceasta că este o Evanghelie a comuniunii. Datorită ei învățăm să purtăm de grijă unii față de alții, să trăim ca frații, să nu lăsăm pe nimeni în izolare, în singurătate, să nu lăsăm pe nimeni așa cum a fost lăsat acel slăbanog care, timp de 38 de ani, n-a gasit un om care să-l ajute. La slujba a participat și Excelenței Sa, Dl. Branko BRANKOVIĆ, Ambasadorul Republicii Serbia în România, care a primit în dar o icoană cu chipul Sf. Ierarh Nicolae.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârşită Taina Botezului pentru fiul părintelui paroh Daniel Cristea, care a primit numele de Dimitrie. Cu acest prilej, Chiriarhul a dorit să evidenţieze importanţa duhovnicească a Tainei Sfântului Botez care înnoieşte spiritual pe cel botezat prin harul Sfintei Treimi, ca fiind poarta de intrare în creştinism, prin care se realizează comuniunea deplină între credincios şi harul Duhului Sfânt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader