CORUL EVLOGHIA – Resfințirea bisericii din parohia Popești, comuna Brazi

CORUL EVLOGHIA – Resfințirea bisericii din parohia Popești, comuna Brazi

Atăzi 14.05.2017, în Duminica a V – a după Sfintele Paști, corul EVLOGHIA, a participat la slujba de resfințire a bisericii din parohia Popești, comuna Brazi și a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie. Resfințirea a fost oficiată de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul Episcop Vicar Patriarhal. După sfințire Preasfințitul Varlaam înconjurat de un sobor ales de preoți și de diaconi a săvârșit și Sfânta Liturghie.

La biserica parohiei Popeşti din com. Brazi au fost executate, în ultima vreme, mai multe lucrări de consolidare şi restaurare. Acestea fiind finalizate, lăcaşul de cult este pregătit pentru resfinţire.

Lucrările au fost demarate începând cu anul 2007. În anul 2010 lăcaşul de cult a fost repictat. De asemenea, biserica a fost dotată cu mobilier nou, din lemn sculptat. A fost schimbată catapeteasma şi a fost amenajată clopotniţa, dar şi curtea interioară, a precizat părintele paroh Andreescu Nicolae.

Lăcaşul de cult cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel a fost zidit în anul 1835. Biserica a mai fost resfinţită de Preasfinţitul Părinte Roman Ialomiţeanul în anul 1993.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader