Corul Evloghia – Sărbătoarea Sfântului Ioan Rusul la Măn. Cornet

Corul Evloghia – Sărbătoarea Sfântului Ioan Rusul la Măn. Cornet

În zilele 26 și 27.05.2017, corul EVLOGHIA și-a sărbătorit sfântul ocrotitor dând răspunsurile la slujbele oficiate la Mănăstirea Cornet.

Împreună cu un sobor de preoți starețul mănăstirii a săvârșit vineri seară slujba de Priveghere, iar a doua zi slujba Acatistului Sfântului Ioan Rusul și Sfânta Liturghie. 

Mănăstirea Cornetu este un monument impresionant de arhitectură românească, aflat pe Valea Oltului, în satul Călinești, la poalele muntelui Cornetu. La aceasta se ajunge urmând drumul din Râmnicu Vâlcea spre Sibiu, după o distantă de 50 de kilometri.

Mănăstirea de pe malul drept al Oltului datează din secolul al XVII-lea, fiind o ctitorie a marelui vornic Mareș Băjescu, mare feudal și apropiat al Cantacuzinilor. Alegerea locului s-a facut cu atentie căci, pe de o parte era apropiat de pământurile sale, iar pe de altă parte, datorită poziției sale era ferit din calea ochilor privitorilor.

Conform pisaniei originale, sculptată in piatră de Albești, se arată ca dată a terminării lucrărilor ziua de 29 august 1666, în timpul domniei lui Radu Leon. Mănăstirea are în patrimoniu său părticele din moaște Sfântului Ioan Rusul și Sfântul Ioan Botezătorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader