Corul Evloghia – Sărbătoarea Tuturor Sfinților romani la Mănăstirea Crasna

Corul Evloghia – Sărbătoarea Tuturor Sfinților romani la Mănăstirea Crasna

Astăzi, 18.06.2017, în Duminica a II – a după Rusalii, corul EVLOGHIA, a cinstit Sărbătoarea Tuturor Sfinților români, prin participarea la slujba Sfintei Liturghii oficiată la Mănăstirea Crasna.

Mănăstirea este situată  la 50 km N de Ploiești pe șoseaua Ploiești-Brașov prin Valenii de Munte-Cheia, pe raza comunei Izvoarele, fiind  construită în pădure, lângă pârâul Crasna, la poalele munților Ursoaia.

Începuturile vieții monahale în ținuturile Prahova – Teleajen sunt mai puțin cunoscute, mai ales pentru secolele XIV-XV. Cu toate acestea, sihaștri izolați s-au nevoit în zona subcarpatică pe Valea Prahovei și a Teleajenului încă din secolul XIV, însă abia la începutul secolului XV s-au constituit în mici comunități monahale.

 

Această retrasă așezare pustnicescă a luat ființă la începutul secolului XVIII, întemeiată probabil de câțiva sihaștri de la Văleni. Prima atestare documentară, un act de donație în care se arată că aici era un schit de călugări având o biserică de lemn, datează din anul 1745. Biserica de lemn cu hramul “Sfinții Impărați Constantin și Elena”, așezată într-o poiană singuratică, era înconjurată de câteva chilii pustnicești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader