Corul EVLOGHIA – Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în strana Bisericii din satul Tătaru

Corul EVLOGHIA – Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în strana Bisericii din satul Tătaru

Astăzi, 15.08.2017, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, la invitația părintelui paroh Gabriel Vintilă, corul EVLOGHIA, a dat răspunsurile la slujbele oficiate în Biserica din satul Tătaru, din comuna Comana. 

Satul Tătaru a fost întemeiat de tătarii care s-au retras din Crimeea. Primii colonişti tătari au găsit în momentul venirii trei bulgari care aveau o mică fermă agricolă şi o moară de vânt. Majoritatea locuitorilor erau săraci şi lucrau pe pământul celor mai avuţi din sat. Vechea denumire a satului Tătaru era AZAPLAR care în traducere liberă înseamnă „apă adâncă”.

Biserica satului a fost construită în anul 1999 prin coparticiparea tătarilor și a românilor, parohia fiind filie până în anul 2015, când părintele Gabriel Vintilă a fost numit paroh. La începutul anului 2016 păritele paroh a demarat acțiuni de consolidare a bisericii și de construire de noi anexe fiind resfințită pe data de 2 iunie 2016 de către IPS Teodosie Ariepiscopul Tomisului. Trebuie menționat că părintele paroh este membru activ al corului, implicându-se în multe din activitățile noastre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader